Persbericht: Gastrovino slaat nieuwe weg in

Zevenhuizen, 27 november 2012

Gastrovino slaat nieuwe weg in
Bijna veertig jaar werkte coöperatieve inkoopvereniging Gastrovino met één hofleverancier:
het Tilburgse wijnimportbedrijf Jean Arnaud. Na een jarenlange samenwerking hebben Gastrovino en Jean Arnaud besloten het exclusiviteitscontract dat hieraan ten grondslag lag
per 1 juni 2012 te ontbinden. Daarmee is Gastrovino een nieuwe weg ingeslagen.

Veranderingen in de wijnwereld en –handel vragen om een andere aanpak. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe wijnlanden bijgekomen. Dat maakt het voor één enkele importeur lastig om alle ontwikkelingen over de hele wereld op de voet te volgen. In de huidige markt ligt het daarom voor de hand met meerdere specialisten te werken. Ook zijn winkeliers en klanten door de toenemende globalisering en kennisdeling via internet steeds deskundiger geworden.

Onafhankelijk en onderscheidend
Gastrovino staat garant voor kwalitatief hoogwaardige, exclusieve en betaalbare wijnen. En dat uitgangspunt koestert de vereniging. Leden van Gastrovino kunnen beter inspelen op de wensen van hun klanten als zij onafhankelijk zijn. Door wijnen te betrekken via agenten en dus rechtstreeks bij de producent, zal het assortiment uit een nog rijkere schakering bestaan van soorten en smaken. Alleen zo blijft Gastrovino zich ook in de toekomst onderscheiden van andere aanbieders.

Exclusieve pareltjes
Liefhebbers van een goed glas wijn zijn continu op zoek naar iets nieuws. Zij willen steeds
weer verrast en verleid worden. Gespecialiseerde agenten, kleinere wijnboeren en bevlogen winkeliers helpen Gastrovino om juist die exclusieve pareltjes uit het enorme aanbod te
ontdekken. Na een half jaar intensief selecteren, zijn we trots op onze prachtige nieuwe
collectie. En klanten merken het verschil!

Samen inkopen: juist nu!
De leden van Gastrovino kennen een tachtigjarige traditie van gezamenlijk inkopen en naar buiten treden. Juist nu, in de huidige economische tijden, blijft het bundelen van kennis en krachten een groot goed. Daarmee is de coöperatieve inkoopvereniging Gastrovino groot geworden. Samen met haar leden ziet Gastrovino de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet.